Metsälintu

torstai 14. elokuuta 2014

Lintulajien metsästystä

Owen ei ole koskaan käynyt Lapissa, joten täältä löytyy aika paljon irlantilaisen näkökulmasta mielenkiintoisia lajeja. Viime päivinä olemmekin ahkerasti linturetkeilleet ja yrittäneet löytää pohjoisia lajeja. Toistaiseksi hallussa ovat pikku- ja pohjansirkku, lapintiainen ja kirjosiipikäpylintu. Kuukkelit selvästi välttelevät Owenia, koska ne hävisivät välittömästi Owenin saavuttua. :D  


Tässä olemme Hirviäkurussa etsimässä metsälintuja. Lapintiaisia oli runsaasti, mutta ei yhtään kuukkelia.



Lapintintti


Eilen teimme yli 60 km pyöräreissun Kelujärvelle etsimään sirkkuja. Saimme houkuteltua esiin yhden pikkusirkun ja kaksi pohjansirkkua. Samaan aikaan, kun ihastelimme sirkkuja lensi kaksi kirjosiipikäpylintua ylitse. Ei paha!



Pikkusirkku


Pikkusirkku taas


Maanteillä näkee kaikenlaista hassua. Tässä loppukevennyksenä lappalaisen koiranulkoiluttajan tyylinäyte: koira hihnalla kiinni mönkijään ja eikun ulos lenkille!

Nyt suuntamme nokat kohti Kilpisjärveä, jossa oleilemme sunnuntaihin asti. Toivelistalla on löytää kiiruna, keräkurmitsa, hiiripöllö, piekanoita, maakotkia, tunturihaukka (dream on...), sepelrastas ja paljon sinirintoja. Ja tietysti upeita maisemia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti